Structural Insulated Panel
(SIP) technológia


A jövő technológiáját több 10 éves tapasztalat mellett alkalmazzuk. Energiatakarékos, könnyűszerkezetes technológia.

LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA

Könnyűszerkezetes és energiatakarékos házak előnyei


Ezen eljárással készült lakások olcsóbbak, mint az átlagos téglaházak, a fűtési költségeik is lényegesen alacsonyabbak. Új, környezetbarát és energiatakarékos építési technológiát régóta alkalmazzuk a hazai piacon.

Ma már jól ismert, SIP (Structural Insulated Panels System) eljárást a 30-as években dolgozta ki egy amerikai szakember, Frank Lloyd Wright építész, ám csupán a 70-es években kezdték el alkalmazni. Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Ausztráliában, Nagy-Britanniában, a skandináv országokban és Németországban is széles körben használt technológia már hazánkat is meghódította.

ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ HATÓSÁG

Nemzeti műszaki értékelésből 5-ös


A műszaki értékelések olyan dokumentumok, amelyek meghatározott, elsősorban újfajta innovatív építési termékek esetén információval szolgálnak a termékek teljesítményének értékeléséről az alapvető jellemzők tekintetében.

A házak szerkezetének legyártását a Family Home Kft. végzi. Partner cégünk csapatuk szaktudásával karöltve állítja össze az új Otthonokat.


SIP elem

Olcsó
kivitelezés

Rugalmasabb tervezés

Gyorsan felépíthetőek

50%-kal olcsóbb fenntartás

Energia-
takarékos technológia

Környezetbarát és energiatudatos

Stabilabb más könnyűszerkezetes háznál

Időjárástól független kivitelezés
NÉPSZERŰ ÉS HATÉKONY

Előregyártott panel (SIPS) előnyei


A SIP-eljárással készült házaknak két nagy előnyük van a téglaépületekkel szemben: mind az építési, mind pedig a fenntartási költségek lényegesen alacsonyabbak. Az OSB-lapokkal kombinált formahabosított anyag kiváló hőszigetelő, az előre gyártott elemek hőátadási együtthatója 0,17 W/mK. A SIP-elemekből készült házak esetén télen fűtés, nyáron pedig légkondicionálás nélkül 1 fokos hőmérséklet-változás átlagosan 5 órára következik be. A SIP-épületek ugyanakkor lényegesen stabilabbak, mint a nálunk is egyre nagyobb számban épülő, ásványi gyapotból és OSB-lapokból összeállított, szendvicsszerkezetű házak.

Fenntartási költségek akár 50%-kal kisebbek, mint a hagyományos technológiával épült házak esetében.


ÉMI ENGEDÉLY

Szeglemezes rácsos tartós tetőszerkezet


A rácsos tartók és keretszerkezetek formája tág határok közt változhat. Közkedvelt családi házaknál, könnyűszerkezetes épületeknél az alacsony hajlásszögű tető, mely szeglemezes kötésű rácsos tartókból épül fel. Előnyei:

30-40% faanyagot spóroló technológia.
Bármilyen méret
Nagy fesztáv
Nem kell szilárd födémet
Előre tervezhető, gyors
Esztétikusabb megjelenés
Bármilyen tér, tetősík lefedhető
Védőszerek rovarkár és gomba ellen


SZÉKHELY

3525 Miskolc, Cserhát u. 7.

E-MAIL

iroda@homeandmoney.hu

TELEFON

+36 (70) 947 1693

HÍVJON MOST